EuroAziatische groenteschotel

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 vleestomaat
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte peterselie
  • peper
  • 50 g tauge
  • Provencaalse kruiden
  • 2 eetlepels azijn of vruchtenazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g magere kwark
  • 1/2 paprika

Bereidingswijze

1. Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet. Leg de taugé in het midden van een wijde pan.
2. Was de courgette en snijd in plakken.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in grote stukken.
4. Was de aubergine en snijd in plakken.
5. Rangschik de paprika, courgette en aubergine in de pan rondom de taugé. Bestrooi met Provencaalse kruiden. Sprenkel de (vruchten)azijn en de olijfolie erover. Laat de groenteschotel in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar smoren.
6. Meng in een kom de kwark met de eieren en vers gemalen peper. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Schep het kwarkmengsel ongeveer 5 minuten voor het einde van de smoortijd over de groenten en laat het met het deksel op de pan stollen.
7. Bestrooi de schotel voor het serveren met peterselie. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 225 kcal
Eiwit 11 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.16 gram