Zoetzure rode kool

Ingrediënten

  • 400 g gesneden rode kool
  • 2 lente-uitjes
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 1 - 2 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel rozijnen
  • peper
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en hak deze fijn.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp dit fijn.
3. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ragdunne reepjes.
4. Verhit een eetlepel olijfolie (onafgedekt) in een ronde, ruime magnetronbestendige schaal met een inhoud van 2-2,5 liter. Houd 1 minuut op ca. 750 Watt aan.
5. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en zet de schaal terug in de magnetron (onafgedekt). Houd 1 minuut op ca. 750 Watt aan.
6. Voeg de rode kool, azijn, rozijnen en honing toe en schep om. Zet de schaal terug in de magnetron (afgedekt).  Houd 7-12 minuten op ca. 750 Watt aan. Schep tussentijds tweemaal goed om.
7. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en voeg deze in de laatste minuut aan de kool toe.
8. Breng op smaak met vers gemalen peper. Laat de groenten afgedekt even nagaren. Smakelijk eten! 

Menusuggestie: Lekker met runderlapjes en gekookte aardappelen.

Vegetarische variatie: vervang de runderlapjes door quornstukjes.

Dieet variatietip: Volg je energiebeperkt dieet? Voeg dan geen rozijnen en honing aan het gerecht toe en neem maar 1 eetlepel olijfolie. Voor eiwit- en energieverrijking kun je wat noten door het gerecht doen, als het klaar is.

Voedingswaarde per persoon

Energie 155 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.06 gram