Franse salade

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 1 ui of rode ui
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 6 olijven
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 g tonijn uit blik (in water)
  • 150 g gare koude sperziebonen

Bereidingswijze

1. Verdeel de sla over 2 bordjes.
2. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in partjes.
3. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
4. Snijd de aardappel in blokjes.
5. Laat de tonijn goed uitlekken. 
6. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, olijfolie, mosterd en vers gemalen peper.
7. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla. Sprenkel de dressing erover. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 220 kcal
Eiwit 17 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 8 gram
Zout 1 gram