Gado gado

Ga naar:

Boodschappenlijst

100 g bloemkool
100 g winterwortel
100 g sperziebonen
100 g gesneden kool
1 krop sla (ca. 200 gram)
1 tomaat
kroepoek
150 g zilvervliesrijst
50 g tauge
60 g kant-en-klare satesaus
4 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Was alle groenten en laat ze uitlekken.
3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de geschilde winterwortel in plakjes en de sperziebonen in stukjes van circa 3 cm.
4. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin achtereenvolgens de bloemkool, wortel, sperziebonen en de gesneden (groene) kool circa 3 minuten.
5. Laat de groenten in een vergiet uitlekken.
6. Doe de taugé in een zeef en schenk er kokend water over.
7. Maak intussen pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Bekleed een schaal met blaadjes sla. Leg de gekookte groenten en taugé hierop. Verdeel hier de in plakjes gesneden tomaat en ei over. Schenk de pindasaus erover. Bestrooi met stukjes kroepoek. Serveer de rijst er apart bij. Eet smakelijk!

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
620 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
1.15 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten