Gegrilde romanasla met tomaat

Ingrediënten

  • 3 rijpe tomaten
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 kroppen romanasla
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn (witte)
  • peper

Bereidingswijze

1. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie en vers gemalen peper naar smaak, laat even staan.
2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
3. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren. Halveer de kroppen in de lengte. Roer de knoflook door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie.
4. Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooie bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.
5. Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat vers gemalen peper over. Schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 3 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0 gram