Gegrilde, gemarineerde prei

Ingrediƫnten

  • 2 preien
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 40 g Grana Padano 32+ kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 ml witte wijnazijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet de bakplaat van de oven in met een 1 eetlepel olie.
2. Maak de preien schoon, verwijder de bovenste harde bladeren en halveer de stengels in de lengte. Snijd de stengels in stukken van circa 4 cm lengte. Was de stengels grondig onder stromend water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
3. Leg de stukken prei op de ingevette bakplaat. Schuif de bakplaat in de bovenste richel in de oven (ca. 5 cm onder de hete grill) en gril de stukjes prei in 2-3 minuten goudbruin.
4. Maak tussentijds de marinade. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, vers gemalen peper, fijngehakt teentje knoflook en fijngeknipte peterselie in de keukenmachine of blender. Laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde tot een homogene massa.
5. Leg de nog warme preien in de marinade. Dek de prei af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel, zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen.
6. Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal. Garneer de preien met vers geraspte Grana Padano kaas. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade. Smakelijk eten! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 195 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram