Gemarineerde witlof in bakpapier

Ingrediënten

  • 2 flinke struikjes witlof
  • 2 takjes tijm
  • 40 g verse geitenkaas
  • 2 eetlepels appelstroop
  • peper
  • 3 eetlepels balsamico azijn

Bereidingswijze

1. Was de witlof en halveer de struikjes in de lengte. Leg de witlof in een schaal.
2. Marinade: Verwarm de appelstroop in een steelpan en roer de azijn erdoor. Breng op smaak met vers gemalen peper.
3. Giet deze marinade over de witlof en laat deze minimaal 1 uur (afgedekt) intrekken.
4. Keer de struikjes tussentijds tweemaal om. Verpak vervolgens tweemaal twee witlofhelften met een eetlepel marinade in een vel bakpapier en vouw de vellen dicht.
5. Leg de pakketjes in een stoommandje of in een hittebestendige vergiet. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de witlof in het mandje of in het vergiet boven het kokende water in circa 10 minuten gaar. 6. Verkruimel de geitenkaas. Vouw de pakketjes open en verdeel de kaas erover. Garneer met een takje tijm. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 105 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 2 gram
Zout 0.22 gram