Gepocheerde tongschar met gebakken ui en cantharellen

Ingrediƫnten

  • 300 g tongscharfilets
  • 1 ui
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • 250 g cantharellen of oesterzwammen of grotchampignons
  • 2 eetlepels water
  • 25 g vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 175ºC.
2. Bestrooi de visfilets en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk het water erin en dek de schotel af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar worden.
3. Snipper de gepelde ui en veeg de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
4. Verhit in een koekenpan de helft van de margarine en bak hierin de paddestoelen al omscheppend in ca. 5 minuten gaar.
5. Verhit de rest van de margarine in een andere pan en fruit hierin de ui tot die bijna glazig is. Pas dan - niet eerder - de ui bij de cantharellen voegen, de peterselie erbij en alles nog 1 minuut al omscheppend bakken. Eet smakelijk! 

Tip: De vis kun je ook In de magnetron kan bereiden: 3 minuten op 600 Watt en 5 minuten nagaren. 

Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een salade. 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.45 gram