Geroosterde ijsbergsla met basilicum

Ingrediënten

  • 2 zongedroogde tomaten in olie
  • 7 blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 krop ijsbergsla

Bereidingswijze

1. Verwijder de buitenste bladen van de sla en snijd de halve krop in twee delen. Was de slakwarten en laat ze omgekeerd op een theedoek goed uitlekken.
2. Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes en scheur de basilicum in reepjes.
3. Roer de olie, tomaat, basilicum en keukenkruiden door elkaar. Pers de knoflook er boven uit.
4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
5. Bestrijk de snijvlakken van de sla met het oliemengsel.
6. Laat een grillpan goed heet worden en gril de slakwarten aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Je kunt dit gerecht ook onder een hete grill bereiden. Smakelijk eten! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 115 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.82 gram