Geroosterde rode kool met ham

Ingrediënten

  • 1 friszure appel
  • 1 - 2 eetlepels azijn of balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 eetlepel honing
  • evt. 2 eetlepels cranberrydrank
  • ca. 400 g rode kool (gesneden)
  • peper
  • 30 g ham (ca. 2 plakjes)
  • 2 sjalotjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Pel en halveer de sjalotten.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in flinke blokken.
4. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, tijm, laurier, honing en vers gemalen peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool in circa 1 uur gaar.
5. Verwijder het aluminiumfolie na circa 50 minuten en schep alles om. Leg de plakjes ham op de kool en bak deze circa 5 minuten mee. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 135 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.3 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.39 gram