Gesmoorde knolselderij met room en kruiden

Ingrediƫnten

  • 1 knolselderij
  • enkele takjes peterselie en bieslook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kookroom light
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Snijd de knolselderij in plakken. Schil ze dik en was ze. Snijd de selderij vervolgens in blokjes.
2. Verwarm de margarine in een pan en schep de knolselderij erdoor. Voeg kaneel toe. Sprenkel de citroensap erover. Smoor de knolselderij met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.
3. Knip intussen de peterselie en bieslook fijn.
4. Roer de kookroom en kruiden in de laatste minuut door de knolselderij en doe dit over in een schaal. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Selderij is essentieel voor het gerecht. Peterselie kun je wel vervangen door selderij of dille. Voor energieverrijking neem 2 eetlepels crème fraîche en neem iets meer margarine/olie voor het bakken.

Voedingswaarde per persoon

Energie 80 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram