Gesmoorde kousenband

Ingrediƫnten

  • 400 g kousenband
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Snijd de puntjes van de kousenband. Was de kousenband in ruim water en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
2. Pel en snipper de ui.
3. Pel de knoflookteentjes.
4. Was de peper en verwijder de pitjes.
5. Hak de peper fijn.
6. Verhit de (olijf)olie in een grote pan en bak de ui zachtjes. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de peper, tomatenpuree en kousenband toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten op een matig vuur. Giet de bouillon erbij en laat de kousenband met het deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaarsmoren. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Vervang bij natriumbeperking de tomatenpuree door een zelf gemaakt sausje van verse tomaten (ca. 15 minuten smoren). Voor de smaak kun je extra kruiden toevoegen. Lekker met bijvoorbeeld peterselie of oregano. Voor energie-of eiwitverrijking kun je een paar eetlepeltjes amandelen, pijnboompitten of Grana Padano 32+ kaas (lekker in combinatie met oregano) toevoegen.

Voedingswaarde per persoon

Energie 160 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram