Gestoofde aardappel in kruidige kokoscurrysaus

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 bosje verse koriander
  • ca. 70 g tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 dl kokosmelk
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel komijnpoeder of djinten
  • ca. 560 g vastkokende aardappel
  • 200 g bloemkool

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
2. Pel de ui en snijd deze in ringen.
3. Verhit de olie in een wok. Voeg komijnpoeder, kerrie en kaneel toe. Fruit dit ca. 1 minuut zachtjes op een heel laag vuur. Voeg de uiringen toe en fruit ze zachtjes ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.
4. Voeg de aardappelstukken met de kokosmelk aan de wok toe (aardappel moet net onder staan, voeg eventueel wat extra water toe). Breng het aan de kook en laat de aardappels op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar stoven.
5. Was en snijd ondertussen de bloemkool. Kook de bloemkool roosjes in ca. 10 minuten gaar. Schep af en toe om.
6. Hak de koriander fijn en bestrooi het aardappelgerecht ermee. Serveer de bloemkool erbij. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Lekker met gegrilde kipfilet of ei.  

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 595 kcal
Eiwit 12 gram
Koolhydraten 67 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd 15 gram
Vezels 10 gram
Zout 0 gram