Gestoomde amsoi met garnalen

Ingrediƫnten

  • 600 g amsoi
  • 150 g rauwe garnalen
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje verse gemberwortel

Bereidingswijze

1. Amsoi: Snijd de bladeren los van de stengel en verwijder de harde uiteinden van de bladstelen. Was de bladeren, droog ze en snijd ze heel fijn in repen van 1 cm breedte.
2. Doe de amsoi met de ui, knoflook, gemberwortel en garnalen in de stoomkorf of in het stoommandje. Dek af en stoom de groente en garnalen in circa 15 minuten gaar. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Voeg voor meer pit een fijngesneden peper toe. 

Dieet variatietip: Ben je allergisch voor schelpdieren (garnalen)? Vervang ze dan bijvoorbeeld door ansjovis.

Voedingswaarde per persoon

Energie 190 kcal
Eiwit 23 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd 0.3 gram
Vezels 11 gram
Zout 1.98 gram