Gevulde reuzechampignons

Ingrediënten

  • 200 g tonijn op water uit blik
  • 1 appel
  • 6 reuzechampignons
  • 4 eetlepels magere kwark
  • peper
  • 150 g volkorenmacaroni
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
  • ca. 3 dl bouillon met minder zout
  • 2 uien

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
3. Pel en snipper de ui.
4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
5. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Neem de stelen voorzichtig uit de hoeden en hak ze fijn.
6. Prak de tonijn fijn met een vork. Meng in een kom de tonijn, ui, appel, gehakte champignonstelen, kaas en kwark. Breng het mengsel op smaak met peper.
7. Vul de champignonhoeden hoog op met het mengsel en zet ze in een ovenschaal. Giet er een laagje bouillon in en zet de gevulde champignons ca. 20 minuten in de oven.
8. Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer deze bij de champignons. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 535 kcal
Eiwit 47 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 10 gram
Zout 1.34 gram