Gevulde tomaatjes met krabsalade

Ingrediënten

  • 50 g krabsticks of krab uit blik
  • 1 sjalotje
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 theelepel ketchup
  • peper
  • 1 theelepel fijngehakte dille
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels magere kwark

Bereidingswijze

1. Snijd het krabvlees fijn en doe het in een kom.
2. Pel en snipper het sjalotje.
3. Snijd de augurk fijn.
4. Meng het sjalotje en de augurk door de krab.
5. Roer in een kommetje: kwark, ketchup, vers gemalen peper en dille tot een sausje.
6. Schep het sausje door het krabmengsel.
7. Halveer de tomaten en schep er met een lepeltje de zaadlijsten uit. Vul ze met de krabsalade. Verdeel de gevulde tomaten over 2 bordjes. Eet smakelijk! 

Tip: De zaadlijsten van de tomaat kun je gebruiken voor verfrissend tomatenwater. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 80 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.2 gram
Vezels 2 gram
Zout 0.7 gram