Groenteomelet

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 g gare sperziebonen
  • 3 worteltjes
  • 1 ui
  • peper
  • 1/2 rode paprika
  • 25 g geraspte 30+ kaas
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Snijd de paprika in reepjes en de worteltjes in plakjes.
3. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de ui met de worteltjes en paprika enkele minuten.
4. Klop de eieren los met melk en vers gemalen peper. Schep er de boontjes en de gebakken groenten door.
5. Verhit de rest van de margarine in dezelfde koekenpan en giet het ei-groentemengsel erin, strooi er de geraspte kaas over. Bak de omelet zachtjes gaar en bruin in 15-20 minuten. Serveer met volkorenbrood. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 480 kcal
Eiwit 27 gram
Koolhydraten 39 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd 6 gram
Vezels 10 gram
Zout 1.39 gram