Groenteschotel met gehakt en kaas

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • 2 worteltjes
  • 2 vleestomaten
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 grote aubergine
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 100 g mager rundergehakt
  • 30 g ham
  • 50 g geraspte 30+ kaas
  • ca. 560 g aardappelen

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Pel en snipper de ui.
3. Verwijder uit de rode peper de zaadlijst en pitjes. Snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd ze in plakjes.
6. Was de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes.
7. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes.
8. Verhit een braadpan. Voeg het gehakt en de rode peper toe en bak het gehakt met behulp van een vork rul. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de ui toe. Na enkele minuten paprika, champignons, wortelplakjes, en vleestomaten toevoegen en meebakken. Doe vervolgens ook de gezeefde tomaten en oregano in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes smoren.
9. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
10. Was de aubergine en snijd deze in dunne plakken. Schep de helft van het gehakt-tomatenmengsel in een ovenschotel. Verdeel de aubergineplakken en de helft van de geraspte kaas erover. Dek het geheel af met de rest van het gehakt-tomatenmengsel. Snijd de gare aardappelen in plakjes en leg ze op de schotel. Verdeel de rest van de geraspte kaas en in reepjes gesneden ham erover. Laat het gerecht in ca. 30 minuten in de oven gaar worden. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 590 kcal
Eiwit 33 gram
Koolhydraten 78 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 6 gram
Vezels 17 gram
Zout 1.35 gram