Groentespiesen op de barbecue

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olie
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 maiskolven
  • 2 kleine venkelknollen in vieren
  • 1 rode paprika in stukken
  • 2 kleine courgettes in plakken
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 2 eetlepels bouillon met minder zout
  • 4 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

1. Kook de maïskolven en de venkel in circa 10 minuten in ruim kokend water beetgaar. Neem de groenten uit de pan en laat ze goed uitlekken.
2. Kook de paprika, courgette en aubergine vervolgens 1-2 minuten voor en laat ze goed uitlekken.
3. Kook de bloemkoolroosjes als laatste circa 4 minuten, neem ze uit de pan en dep ze droog.
4. Marinade: Meng citroensap, olie, vers gemalen peper, yoghurt, mosterd en de bouillon goed door elkaar.  
5. Bestrijk de warme groenten met de marinade en laat afgedekt een uur staan.
6. Dep de groenten droog voor het roosteren. Bewaar de marinade.
7. Snijd de maïskolven in stukken van 3 cm.
8. Rijg de groenten aan de spiesen en eindig met een cherrytomaatje.
9. Rooster de groentespiesen op een hete barbecue onder één keer keren. Serveer de achtergebleven marinade erbij. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 200 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 8 gram
Zout 0.21 gram