In de oven gegrilde portobello met sesamzaad

Ingrediƫnten

  • 2 portobello's
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel grof gehakte bieslook
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • paar takjes bieslook (garnering)

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Bak het sesamzaad in ca. 10 minuten in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin.
3. Veeg intussen de portobello's schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met een champignonborsteltje. Doe ze in een schaal.
4. Meng de teriyakisaus met rijstazijn, rietsuiker, bieslook en de sesamolie. Giet dit mengsel over de portobello's en laat dit 5 minuten intrekken.
5. Leg de portobello's op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met de helft van de in de kom achtergebleven marinade. Zet dit 7 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de portobello's om, bestrijk ze nog met de rest van de marinade en bak ze nog 2 minuten af.
6. Leg de portobello's elk op een bord en bestrooi ze met het geroosterde sesamzaad en garneer het met wat bieslook. Eet smakelijk! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 95 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram