Italiaanse salade met champignons

Ingrediënten

  • 1 - 2 laurierblaadjes
  • stukje citroenschil
  • 225 g kleine witte champignons
  • 50 g sperziebonen
  • 3 eetlepels bouillon met minder zout
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 100 g gekookte kipfilet
  • peper
  • ca. 35 g gemengde sla of frisse sla

Bereidingswijze

1. Doe de bouillon, de laurierblaadjes, peperkorrels en het stukje citroenschil in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het circa 10 minuten zachtjes koken en vervolgens iets afkoelen. Zeef de marinade boven een kom.
2. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met een champignonborsteltje.
3. Schep de champignons door de marinade en laat het (onder af en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
4. Was de sperziebonen en snijd er de puntjes van af. Kook de sperziebonen 8-10 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
5. Snijd de gare kipfilet in reepjes. 
6. Rangschik de kip en de sperzieboontjes met de gemengde sla of frisée sla op 2 borden en leg er de gemarineerde champignons op. Breng eventueel hoger op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 19 gram
Koolhydraten 3 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram