Italiaanse spaghetti met garnalen en paprikasaus

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 400 gram tomaten
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 20 grote garnalen
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

1, Rooster de paprika's ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240°C (of aan een vork boven de gasvlam van het fornuis). Zodra het vel barst, is het vruchtvlees gaar. Laat de paprika's ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte plasticzak rusten en verwijder vervolgens het vel. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika in reepjes.
2. Snijd de tomaten in blokjes.
3. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
4. Pel de knoflook en hak deze fijn.
5. Snijd de rode pepers (met of zonder zaadjes) in dunne ringen.
6. Breng een grote pan met water aan de kook. Verhit 1,5 eetlepel olie in de wok en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en paprikareepjes toe en laat de saus ca. 10 minuten op zacht vuur inkoken.
7. Kook ondertussen in de pan met kokend water de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Maak de garnalen schoon. Verhit in een andere pan 1,5 eetlepel olie, bak hierin de garnalen mooi roze.
9. Pureer de saus met een staafmixer en voeg de garnalen aan de saus toe. Breng de saus op smaak met vers gemalen peper.
10. Giet de spaghetti af.
11. Verdeel de spaghetti en de paprikasaus over 4 diepe borden. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 490 kcal
Eiwit 28 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 9 gram
Zout 1.81 gram