Kabeljauwfilet met groenten

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 100 g peultjes
  • 100 g wortel
  • 2 tomaten
  • 1 visbouillontablet of kruidenbouillontablet met minder zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bestrooi de kabeljauwfilet met vers gemalen peper.
3. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
4. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
5. Snijd de puntjes van de peultjes.
6. Maak de wortel schoon en snijd in dunne plakjes.
7. Snijd de tomaten in partjes.
8. Doe de groenten in een ovenschaal. Leg de vis erop. Los het bouillontablet op in een kopje met 2 dl water uit de waterkoker. Giet het bouillonmengsel over de vis. Dek de schotel af met een deksel en laat de vis in de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. Haal na 15 minuten het deksel van de schotel. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 160 kcal
Eiwit 21 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd 0.3 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.48 gram