Kip met pompoen

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 eetlepel masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • 2 ontvelde vleestomaten
  • 200 g pompoen of patisson in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel in blokjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel olie
  • 150 - 200 g zilvervliesrijst
  • 1/2 kippenbouillonblokje met minder zout

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met garam masala.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de tomaten in stukjes.
4. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kipfilet even aan. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Voeg de tomaat, de pompoenstukjes en de appelblokjes toe. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep alles door elkaar. Voeg de rozijnen, de rijst, het bouillontablet en 2 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht in ongeveer 15-20 minuten met het deksel op de pan zachtjes smoren. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 560 kcal
Eiwit 38 gram
Koolhydraten 84 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 8 gram
Zout 0 gram