Kipsalade

Ingrediƫnten

  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelknollen
  • 1 kropsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ansjovisfilet
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 250 g gekookte kipfilet
  • peper

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappel, haal de partjes uit de vliesjes en vang het sap op.
2. Dressing: Pak een saladekom. Meng de sinaasappelsap met de olie en roer de fijngehakte ansjovis erdoor.
3. Maak de bleekselderij schoon en snijd in reepjes. 
4. Maak de venkel schoon en snijd in stukjes, bewaar het venkelgroen als dit eraan zit (dat gebruik je straks als garnering). 
5. Snijd de kip in reepjes. 
6. Schep de venkel en bleekselderij door de dressing.
7. Verdeel de sla over 4 bordjes, giet het venkel-bleekselderijdressing, de kip en partjes sinaasappel erop.
8. Garneer met de olijven en het venkelgroen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 230 kcal
Eiwit 22 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.57 gram