Kipsalade met kiwi en sinaasappel

Ingrediƫnten

  • 2 kiwi's
  • 150 g gare kipfilet in blokjes gesneden
  • 4 gare asperges
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels wijnazijn

Bereidingswijze

1. Schil de kiwi's en snijd de vruchten in plakjes.
2. Schil de sinaasappel dik tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
3. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
4. Maak in een kommetje een dressing van olie, azijn, opgevangen sinaasappelsap en vers gemalen peper.
5. Meng in een saladekom: kip, kiwi, sinaasappelpartjes en asperges voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 2 bordjes. Sprenkel de dressing over de salade. Strooi tenslotte de amandelen erover. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met geroosterd volkorenbrood of volkoren stokbrood. 

Dieet variatietip: Amandelen kun je vervangen door hazelnoten of geraspte kaas, als je helemaal geen noten mag. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 310 kcal
Eiwit 22 gram
Koolhydraten 18 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.11 gram