Lunchbol met gehakt en munt

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 teentje knoflookbloem
  • 1 rode ui
  • eventueel 2 takjes verse munt voor de garnering
  • 2 volkorenbroodjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g mager rundergehakt
  • peper
  • 3 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

1. Snijd de bosuitjes klein.
2. Snijd de komkommer in plakjes.
3. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
4. Snijd de bosui fijn. 
5. Maak het gehakt aan met vers gemalen peper, ketoembar en kardemom. Voeg bosui, kappertjes en havermout toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar.
6. Vorm er 2 platte gehaktschijven van en bak ze in hete olie in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.
7. Snijd de volkorenbroodjes open. Beleg de onderste helften met plakjes komkommer. Leg de warme schijven gehakt erop en schep de yoghurt erover. Garneer met de rode ui en een takje munt. Klap de broodjes dicht. Breng eventueel extra op smaak met vers gemalen peper. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 410 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 29 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd 6 gram
Vezels 7 gram
Zout 1.17 gram