Koolrabi met hamkaassaus

Ingrediƫnten

  • ca. 500 g koolrabi
  • 1/2 dl halfvolle melk
  • 50 g hamlap bereid
  • 50 g zuivelspread light evt. met bieslook

Bereidingswijze

1. Snijd de koolrabi's in plakken en schil ze. Snijd de plakken in reepjes.
2. Kook de groente in water in 10-15 minuten gaar.
3. Snijd de hamlap in zeer kleine blokjes.
4. Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de zuivelspread al roerende in de melk smelten. Laat de saus niet meer koken. Roer de ham door de saus.
5. Giet de koolrabi af en doe ze over in een schaal. Schenk tenslotte de kaassaus over de groente. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Neem bij lactose-intolerantie lactosevrije melk en lactosevrije zuivelspread. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 215 kcal
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.43 gram