Kousenbandsalade

Ingrediƫnten

  • 225 g kousenband
  • 2 eetlepels sesampasta of tahin
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus met minder zout
  • 2 eetlepels rijstazijn

Bereidingswijze

1. Snijd de punten van de kousenband. Was de kousenband in ruim water en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
2. Kook de bonen in 10 minuten beetgaar in weinig water. Doe ze in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
3. Meng in een saladekom de sesampasta met de sojasaus en de rijstazijn tot een sausje.
4. Schep de bonen door de saus. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 180 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 18 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram