Lamsvlees met courgette

Ingrediënten

  • 2 theelepels garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 ontvelde vleestomaten of tomaten uit blik
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 dunne prei
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 200 g mager lamsvlees
  • 1/2 bouillontablet met minder zout

Bereidingswijze

1. Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid het vlees met garam masala en vers gemalen peper.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de tomaten in stukken.
4. Snijd de courgette in halve plakjes.
5. Schil en snijd de appel in blokjes.
6. Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie en bak het lamsvlees snel aan. Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomaat, courgette, uitgeperst teentje knoflook en appel toe en bak deze even mee. Schep alles goed door elkaar. Voeg als laatste toe: rozijnen, zilvervliesrijst (onbereid), ketjap, stukje bouillontablet en ca. 300 ml water. Breng alles aan de kook en laat het gerecht ca. 30 minuten met deksel op de pan zachtjes stoven. Check regelmatig tussendoor, voeg eventueel nog 100-150 ml water toe. 
7. Was intussen de prei en snijd de groente in dunne ringen.
8. Voeg de prei in de laatste 5 minuten aan de schotel toe. Serveer direct. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 685 kcal
Eiwit 34 gram
Koolhydraten 95 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 9 gram
Zout 1 gram