Salade met venkel en sinaasappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 venkelknollen
2 sinaasappels
1 theelepel honing
2 eetlepels olie
120 g verse geitenkaas
peper

Bereidingswijze

1. Maak de venkel schoon en snijd in stukken, bewaar het venkelgroen (mits dat eraan zit). 
2. Schil de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakken en vervolgens in blokjes. Pers ze uit, vang het sap op en bewaar het vruchtvlees. 
3. Breng water aan de kook en dompel de venkel drie minuten onder. 
4. Maak ondertussen een dressing met de olijfolie, honing, het groen van de venkel en het sinaasappelsap. Breng op smaak met vers gemalen peper.
5. Giet de geblancheerde venkel af en verdeel deze met sinaasappel (vruchtvlees) over 4 borden.
6. Schenk de dressing over de salade en garneer royaal met de verkruimelde geitenkaas. Geniet ervan!  

Tip: Lekker met knapperig volkoren stokbrood. 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
200 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0.71 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten