Macaronimaaltijdsalade met paprika en zalm

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper
  • 3 tomaten
  • ca. 240 g zalm uit blik
  • enkele uiringen
  • 6 zwarte olijven
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1/2 gele paprika
  • 150 g volkorenmacaroni
  • 1 eetlepel magere kwark

Bereidingswijze

1. Kook de macaroni gaar en laat deze in een vergiet afkoelen.
2. Pel en snipper de ui.
3. Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
4. Roer in een schaal een sausje van azijn, olie, kwark, mosterd, uitgeperst teentje knoflook, Italiaanse kruiden en vers gemalen peper.
5. Schep de gesnipperde ui, paprika, tomaat en courgette door de saus.
6. Laat de zalm uitlekken in een vergiet. Maak de vis los met een vork en schep dit met de macaroni door het groentemengsel. Laat de saus circa 1/2 uur intrekken. Garneer met olijven en uiringen. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 620 kcal
Eiwit 38 gram
Koolhydraten 64 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 10 gram
Zout 1.6 gram