Makreelsalade met oranje paprika

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g gemengde sla
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 oranje paprika
  • 100 g gerookte makreelfilet
  • 100 g magere kwark
  • 1/2 rode ui
  • 50 g augurken
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de paprika en snijd deze in 4 kwarten. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
2. Snijd de augurken in blokjes. 
3. Snipper de rode ui.  
4. Pluk de makreelfilet in stukjes.
5. Meng de makreel met de citroensap, augurk, uitjes en de kwark. Snijd de basilicum fijn en meng deze er door.
6. Geef een kleine draai peper van de pepermolen als laatste over de salade.
7. Doe onder in een glas iets gemengde sla en doe de salade hierop. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met volkoren stokbrood. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 215 kcal
Eiwit 16 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 2 gram
Zout 1 gram