Mangosalade met garnalen

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 1 eetlepel azijn of wijnazijn
  • 50 g gepelde garnalen
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • peper

Bereidingswijze

1. Was en droog de sla. Snijd de sla in reepjes.
2. Trek de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vervolgens in dunne reepjes. 3. Roer in een kom een sausje van azijn, mosterd, vers gemalen peper en olie.
4. Verdeel de ijsbergsla en de mango over 2 bordjes. Verdeel de garnalen en het sausje er over. Garneer met fijngeknipte bieslook. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 185 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.67 gram