Zomersalade met gemarineerde champignons

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook
  • ca. 225 g kastanjechampignons
  • 60 g frambozen
  • 60 g bramen
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g krulsla (lollo rosso of lollo bionda)
  • 2 eetlepels azijn of frambozenazijn

Bereidingswijze

1. Pel het teentje knoflook en snijd dit in plakjes. Plet de plakjes met de zijkant van een mes en wrijf ze, met de achterkant van een theelepeltje, in een kommetje (of in een vijzel) tot een gladde en romige pasta. Roer er beetje voor beetje de olijfolie door. Meng de knoflookolie met azijn en wat vers gemalen peper.
2. Veeg de kastanjechampignons schoon met een stukje keukenpapier of champignonborsteltje en snijd ze in kwarten.
3. Laat de champignons 2 uur in de knoflookmarinade. 
4. Verhit een droge koekenpan. Bak de champignons ca. 5 minuten op hoog vuur. 
5. Maak de frambozen en bramen voorzichtig schoon.
6. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
7. Schik de avocadoplakjes met de krulsla en de champignons op 2 bordjes. Leg er de frambozen en bramen bij. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 320 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 8 gram
Zout 0.05 gram