Oesterzwamsalade met kip

Ingrediƫnten

  • 1 doosje oesterzwammen (150 g)
  • 1 plak ananas
  • 1 bolletje gember
  • 1 zakje gemengde salade (ca. 200 g)
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • ca. 160 g kipfilet
  • peper
  • 1 flinke eetlepel ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Maak de oesterzwammen schoon. Snijd de stelen van de oesterzwammen in stukjes en scheur de hoeden in repen.
2. Snijd de kipfilet in reepjes.
3. Snijd de ananas en de gember in stukjes.
4. Verdeel de sla over 2 borden.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Bak de kip en oesterzwammen kort in de olie. Schep af en toe voorzichtig om. Voeg nu de ananas en gember toe. Laat alles even doorbakken. Voeg de honing toe en naar smaak vers gemalen peper.
6. Schep kip, oesterzwammen, ananas en gember op de sla en strooi de cashewnoten erover. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 295 kcal
Eiwit 23 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.13 gram