Oosters roergebakken asperges met peultjes

Ingrediƫnten

  • 500 g witte asperges
  • 50 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 2 theelepels geraspte verse gember of 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Schil de asperges van het topje naar beneden en snijd van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snijd de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm.
2. Snijd de puntjes van de peultjes en halveer ze.
3. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
4. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
5. Hak de knoflook fijn.
6. Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes) gedurende 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal het schaaltje uit de magnetron en laat het op de aanrecht even nagaren.
7. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren. Schep dan alle aspergestukjes, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groenten ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.
8. Voeg daarna de sojasaus en 2 eetlepels water aan de wok toe en verwarm de groenten (afgedekt) ongeveer 3 minuten.
9. Schep de cashewnoten erdoor en verwarm het gerecht nog even zonder deksel. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 370 kcal
Eiwit 12 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 8 gram
Zout 0.24 gram