Oosterse savooiekoolrolletjes met vis

Ingrediƫnten

  • 1 kleine savooiekool
  • 2 bosuitjes
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 takje lavas
  • ca. 1 cm verse gemberwortel
  • 1/2 limoen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • ca. 250 g witvisfilet (bv. kabeljauw of schelvis)

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en kook de kool in zijn geheel ca. 6 minuten, tot de bladen soepel zijn en makkelijk loslaten. Laat de kool in een vergiet uitlekken en iets afkoelen. Neem er 6 mooie bladen af en laat ze uitlekken.
2. Verdeel de vis in 6 gelijke stukken.
3. Snijd de bosuitjes fijn.
4. Snijd de harde nerven uit de koolbladen en leg in het midden van elk koolblad een stuk vis. Verdeel ca. 2/3 deel van de bosui over de vis en druppel er ca. 1 eetlepel vissaus over. Vouw de koolbladen zorgvuldig om de vis heen dicht en bind de rolletjes vast met een spriet bieslook.
5. Leg de vispakjes in een grote stoommand, breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de vispakjes in ca. 10 minuten gaar.
6. Rooster intussen het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan.
7. Snijd de lavas fijn.
8. Rasp de schil van de schoongeboende limoen fijn af en pers de limoen uit.
9. Rasp de gepelde gember fijn.
10. Verwarm de olie op laag vuur en warm de gember ca. 1 minuut mee. Roer citroensap en citroenrasp, de rest van de bosui, 1 eetlepel vissaus en lavas erdoor en neem de pan van het vuur.
11. Giet de saus over de vispakjes en bestrooi met sesamzaad. Serveer meteen. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst, omgeschept met roergebakken savooiekoolreepjes.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 300 kcal
Eiwit 28 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 14 gram
Zout 0.76 gram