Paprika komkommersalade met rode ui

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 2 takjes koriander
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • mespunt mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • peper
  • mespuntje komijn
  • mespuntje paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien

Bereidingswijze

1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne ringen.
2. Dressing: Meng de olie, azijn, honing, vers gemalen peper, komijn, knoflook, paprikapoeder en mosterd goed door elkaar en schenk dit over de paprika. Laat de dressing enige tijd intrekken.
3. 
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
4. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
5. Schep de komkommer en de ui door de paprika en laat alles heel even intrekken. Knip de koriander erboven fijn. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 95 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram