Paprika's gevuld met knolselderijsoufflé

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje verse Provencaalse kruiden
  • 2 paprika's
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 100 g magere kwark
  • 1 volkoren stokbrood (ca. 220 g)
  • 25 g ongezouten noten
  • 1 knolselderij
  • peper

Bereidingswijze

1. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd de plakken in blokjes. Schep ze om met citroensap, zodat ze mooi blank blijven.
2. Pluk het blad van de helft van de kruiden en snijd of hak de blaadjes fijn.
3. Halveer de paprika's in de lengte doormidden. Laat de steel zitten. Verwijder de zaadlijsten.
4. Schep de knolselderijblokjes in een (hittebestendige) magnetronschaal. Voeg 2 eetlepels water toe. Dek de schaal af en laat de knolselderij bij 700 Watt in 5 minuten gaar worden.
5. Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C.
6. Pureer de knolselderij met een staafmixer. Roer de kruiden en kwark erdoor en breng de puree op smaak met vers gemalen peper en wat nootmuskaat.
7. Splits de eieren. Roer de dooiers bij de puree.
8. Klop de eiwitten in een schone kom zeer stijf en spatel de puree met een grote metalen lepel er luchtig door.
9. Pak een magnetronschaal in. Vul de paprikahelften met de luchtige puree. Schep wat over is van het soufflémengsel in de magnetronschaal, druk de paprikahelften er in. Houd de oventemperatuur aan. Zet de magnetron op 300 Watt en laat de paprika's met knolselderijsoufflé in 10 minuten gaar worden en rijzen.
10. Serveer met het volkoren stokbrood. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 505 kcal
Eiwit 28 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 16 gram
Zout 1.61 gram