Paprikagroenteschotel met kaas

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g baby maiskolfjes
  • 100 g diepvries doperwten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm
  • peper
  • 250 g magere kwark
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 4 eetlepels 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
3. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en halveer ze.
4. Snipper het sjalotje en het teentje knoflook.
5. Verhit de olijfolie in een pan en bak het sjalotje en de knoflook heel even. Schep alle groenten met het chilipoeder, de tijm en vers gemalen peper naar smaak erdoor. Voeg 2 eetlepels water toe. Smoor de groenten afgedekt in ca. 5-8 minuten zachtjes beetgaar.
6. Schep de groenten met vocht in een lage ovenschaal.
7. Roer in een kom de kwark los met de melk en de geraspte kaas en strijk dit mengsel uit over de groenten.
8. Laat de schotel in het midden van de oven in 15-20 minuten door en door heet worden en mooi goudbruin kleuren. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker in volkorenwrap samen met kidneybonen. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 365 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 26 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.52 gram