Pastasalade met kip en venkel

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel dragon
  • 1 doosje tuinkers
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • 2 eetlepels Grana Padano 32+ kaas
  • 150 g volkorenpasta
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g gekookte kipfilet
  • 1 - 2 eetlepels azijn
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkel en halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in partjes en bestrijk de partjes met 1 eetlepel olie.
2. Verhit een grillpan en rooster de venkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer de venkelpartjes een paar keer om.
3. Snijd de kipfilet in reepjes.
4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water.
5. Schil de sinaasappels met een scherp mesje boven een kommetje dik tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op in het kommetje.
6. Roer de mosterd, azijn en 1 eetlepel olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met vers gemalen peper.
7. Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta.
8. Bestrooi met de vers geraspte Grana Padano kaas en laat de salade afkoelen. Knip de tuinkers en het venkelgroen boven de salade fijn. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 555 kcal
Eiwit 33 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 12 gram
Zout 0.37 gram