Pastinaak met olijfolie

Ingrediƫnten

  • ca. 300 g pastinaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels zout met minder natrium
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse kervel

Bereidingswijze

1. Schil de pastinaak dun met een dunschiller en snijd ze in reepjes. Schep ze om met de olie en het zout. Doe ze in een ruime schaal en sprenkel er 1 eetlepel water over.
2. Laat de pastinaak afgedekt gaar worden in 3-4 minuten op 750 Watt. Laat de groente afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren.
3. Besprenkel de pastinaak met wat citroensap en bestrooi eventueel met verse fijngeknipte kervel. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 150 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 7 gram
Zout 0 gram