Pittige kool met paprika en tomaat

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika of groene paprika
  • 2 tomaten
  • 300 g gesneden witte kool
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap met minder zout
  • 1 chilipeper

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten, pitjes en steelaanzet. Snijd de paprika in blokjes.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
4. Was de witte kool in een vergiet.
5. Halveer de chilipeper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes. 
6. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui met de chilipeper glazig. Voeg de witte kool en de paprika toe en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de parten tomaat en de ketjap toe en roerbak de groenten in nog 5 minuten gaar. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 160 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 21 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.45 gram