Pompoen met spruitjes

Ingrediƫnten

  • 400 g pompoen (of: 250 g schoongemaakt)
  • 1 - 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 g spruitjes (of: 200 g schoongemaakt)

Bereidingswijze

1. Schil de pompoen, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Maak de spruitjes schoon en was ze.
3. Verhit de margarine in een braadpan en voeg de pompoen, spruitjes en kerriepoeder toe. Laat de groenten enkele minuten zachtjes bakken. Voeg een klein beetje water toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 10-13 minuten gaar worden. Schep de groenten af en toe om. Voeg eventueel nog een beetje water toe. Eet smakelijk! 

Vegetarische variatie: Met een notenburger en gekookte aardappels.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 140 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.03 gram