Pompoensoep

Ingrediƫnten

  • 250 g oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui
  • 1 theetlepel milde kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 1/2 bosje fijngesneden peterselie
  • 1/2 liter (kippen)bouillon met minder zout
  • 15 g vloeibare margarine
  • scheutje halfvolle melk
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • peper

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
3. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de melk toe. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en ketjap manis. Roer de peterselie erdoor en serveer direct. Eet smakelijk! 

Variatietip: Peterselie kun je door dille, selderij of gedroogde basilicum vervangen.

Voedingswaarde per persoon

Energie 140 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.62 gram