Ratatouille met rozemarijn en tijm

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 2 tomaten
  • peper
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Snijd de paprika in stukjes.
3. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met de paprika 3 minuten. Pers het teentje knoflook er boven uit.
4. Was intussen de courgette en aubergine en snijd ze in blokjes. Voeg ze aan de ui en paprika toe en laat de groenten met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes smoren.
5. Was intussen de tomaten en snijd ze in vieren.
6. Voeg tomaten, tijm, rozemarijn en vers gemalen peper toe aan de pan met groenten. Schep alles door elkaar en laat de groenten nog 10 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 150 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram