Roergebakken kousenband

Ingredi├źnten

  • 1 kleine ui of 1 sjalot
  • 200 g kousenband
  • 1 teentje knoflook
  • 175 g kalkoenfilet
  • 40 g taug├ę
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • peper

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. 
3. Doe de sesamolie, ketjap en gembersiroop in een kom. Pers er het teentje knoflook boven uit. Schep er de kalkoenfilet en ui door en laat dit 10-15 minuten marineren.
4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
5. Was de kousenband en snijd van de boven- en onderkant de puntjes. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm.
6. Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes kalkoenfilet op een hoog vuur al omscheppend 3 minuten. Voeg de stukjes kousenband toe en bak dit al omscheppend nog 5 minuten op een matig vuur mee.
7. Was de taugé in een vergiet en laat deze uitlekken. Voeg de taugé in de laatste minuut toe.
8. Breng op smaak met vers gemalen peper en garneer met de sesamzaadjes. Smakelijk eten! 

Vegetarische variatie: Vervang de kalkoenfilet door blokjes tahoe.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 235 kcal
Eiwit 26 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 1 gram