Russische bietensalade

Ingrediënten

  • 250 g gekookte bieten
  • 2 lichtzure appelen
  • 3 takjes peterselie
  • 1 ui
  • peper
  • worchestershiresauce
  • ca. 150 g magere kwark

Bereidingswijze

1. Snijd de bieten in blokjes.
2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
3. Knip de peterselie fijn.
4. Pel en snipper de ui.
5. Doe in een kom: kwark, vers gemalen peper en paar druppels worchestersauce. Roer tot een sausje.
6. Schep de bieten, appels, ui en peterselie door de saus. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 200 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 36 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 0.4 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 7 gram
Zout 1.05 gram