Salade hertenham met walnoten

Ingrediƫnten

  • Eventueel kervel bieslook of peterselie
  • 45 g dungesneden hertenham
  • 6 stuks gedroogde vijgen
  • 200 g gemengde sla
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 Elstar appel geschild in dunne reepjes gesneden
  • 30 g dunsgesneden hertenham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel appelstroop
  • 25 g walnoten

Bereidingswijze

Dressing:

  • Appelstroop mengen met de azijn. 
  • Olie al roerend met een garde toevoegen bij het mengsel. 

Salade:

  • Pluk de bladen sla van de krop. 
  • Pluk de bladen in kleine stukken en was deze in ruim koud water. 
  • Droog vervolgens de sla goed in een slacentrifuge of een vergiet. 
  • Doe de gewassen sla in een mengkom. 
  • Voeg de ui, appel, walnoten en de helft van de dressing toe. 
  • Breng de sla op smaak met vers gemalen peper. 
  • Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord. 
  • Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan. 
  • Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi met een salade over en om de salade heen. 
  • Garneer de salade af met de vijgen en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

Energie 455 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 44 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 10 gram
Zout 0.38 gram